RATSASTUSTUNNIT HIEKKALAN HEVOSTILALLA

Tervetuloa mukaan hevosten maailmaan! Hiekkalan Hevostila on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Tallin toiminnasta vastaa yrittäjä Paula Jakonen ja ratsastuksen ohjauksesta Minja Lehmonen sekä Karo Vesamäki.

Palvelut

* Ratsastustunnit tiistai -perjantai-iltaisin sekä lauantaisin.

*Sunnuntaisin mahdollisuus maastoiluun/ajotunteihin.
* Heppa-kerho kokoontuu lauantaisin, järjestetään yhteistyössä Laukaan 4H-yhdistyksen kanssa
* Sopimuksen mukaan järjestämme yksityistunteja, maastoretkiä, maastotaitotunteja sekä ajotunteja. Myös erityisryhmät ovat tervetulleita meille!

Tunnin varaaminen

Suurin osa tunneista on vakiotunteja eli ratsastajilla on joka viikolle sama vakio ratsastutuntiaika. Lisäksi voit ratsastaa irtotunneilla, jotka varataan erikseen opettajilta. Tunti varataan joko sähköpostitse tai puhelimitse tallilta, yhdessä katsomme sinulle sopivan ryhmän.

Tunnin peruminen

Ratsastustunti on hyvä perua mahdollisimman ajoissa, jotta vapautuneen paikan voi saada joku toinen innokas ratsastaja. Peruthan tuntisi kuitenkin viimeistään tuntia edeltävänä päivänä klo 16 mennessä. Sen jälkeen perutuista tunneista veloitamme täyden tuntihinnan oli perumisen syy mikä tahansa. Perumatta jääneestä tunnista perimme normaalin ratsastustunnin hinnan.

Tallille saapuminen

Tallille olisi hyvä saapua puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua. Muistathan noudattaa tallin sääntöjä ja hyviä ja kohteliaita käytöstapoja tallilla. Jos oma ratsusi ei ole edellisellä tunnilla, pääset laittamaan sen ratsastuskuntoon ja samalla tutustut jo tallissa ratsuusi. Hevoseen tutustuminen on tärkeää sillä ratsastus on hevosen ja ratsastajan välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä.

Jos ratsusi on jo edellisellä tunnilla, ehdit seurata tunnin kulkua ja opetusta ja siten oppia uusia asioita sillä myös toisten tuntia seuraamalla oppii. Laitamme hevosia kuntoon myös yhdessä joten kysy rohkeasti tallin väeltä voisitko olla mukana hevosten varustamisessa.

Jos aikataulusi on tiukka, etkä ehdi saapua paikalle ajoissa ennen tunnin alkua, ilmoita siitä meille ajoissa niin laitamme hevosesi kuntoon tuntia varten.

Ratsastusvarusteet

Tärkein ratsastusvaruste on kypärä, joka suojaa päätä. Kypärän pitää olla EU-hyväksytty turvakypärä. Jos sinulla ei ole omaa kypärää, voit lainata turvakypärän tallilta. Ratsastusharrastuksesi jatkuessa kannattaa ostaa oma kypärä, hinta on noin 50 €. Housuiksi käyvät parhaiten saumattomat housut jotka eivät ole liukkaat. Jalassa tulee olla leveäkorolliset kengät. Ratsastuskengissä pitäisi olla pieni korko turvallisuussyistä, tällöin jalka ei pääse luistamaan jalustimesta läpi. Kengissä olisi hyvä olla myös hieman vartta, joka tukee nilkkaa. Ratsastaessa kannattaa käyttää aina sormikkaita, jotta ohjat eivät hankaisi sormia. Takki saisi olla melko tyköistuva (ei lepattava), jolloin opettajan on helpompi havaita istuntavirheitä. Huppujen käyttöä tulee välttää. Kaulahuivit ym. tulee laittaa takin alle niin että ne eivät liehu ratsastuksen aikana.Suosittelemme turvaliivin käyttöä ja sen hankintaa. Turvaliivi suojaa putoamistilanteessa erityisesti sisäelimiä ja kylkiluita. Ratsastusharrastuksessa turvallisuuteen ei voi kiinnittää liikaa huomiota.

Tunnin maksaminen

Tunnit toimivat 10-kerran korttiperiaattella, joissa käyttöaika on 12 viikkoa. Jos sinulta jää jostain syystä tunti väliin, huolehdithan itse siitä, että varaat rästitunnin jollekin muulle päivälle. Kymppikortin tunteihin sisältyy myös teoriaa sekä käytännön hevostaitoharjoituksia. Mahdollisuuksien mukaan suoritamme myös SRL:n hevostaitomerkkejä. Kortin loppumisen jälkeen voit hankkia uuden, sillä tunnit jatkuvat normaalisti. Irtotunnit maksetaan käteisellä paikan päällä mieluiten ennen tunnin alkua.

Ratsastustunnin jälkeen

Jos ratsusi lähtee talliin tuntisi jälkeen, tulee ratsastajan huolehtia hevosen hoitotoimista tunnin jälkeen. Hevonen viedään talliin, omaan karsinaansa. Varusteet riisutaan, ne laitatetaan paikoilleen ja hevonen hoidetaan tallin henkilökunnan ohjeiden mukaan (harjaus, loimitus, jalkojen hoito...).

Jos sinulla on aikaa, voit puhdistaa hevosesi varusteet kevyesti sienellä ja satulasaippualla. Jos aikataulusi on tiukka, huolehdimme ratsustasi ja hoidamme sen tunnin jälkeen jos niin sovitaan.

Lisäinfoa tunneista:

  • kaikille vakioratsastajille on varattu paikka ryhmään koko 10-kerran ajaksi sekä myös jatkossa mikäli toisin ei sovita.
  • jos lopetat kesken kauden, muista ilmoittaa opettajille siitä ajoissa
  • korttisi loppuminen ei tarkoita tuntien loppumista
  • jokaisella vakioratsastajalla pitää olla joko ratsastusseuran jäsenyys tai green card (lisätietoja löytyy Suomen Ratsastajainliiton sivuilta)
  • kaikkiin 10-kerran kortteihin voit halutessasi saada useamman maksuerän
  • halutessasi voit ottaa vakiotuntisi lisäksi myös lisätunteja eri aiheista, kuten maastoratsastus, maastotaito, ajaminen... myös mahdolliset lisätunnit kausikortin yli ovat saman hintaisia kuin kortin tunnit.
  • Epäselvissä asioissa älä epäröi kysyä!

  • Miellyttäviä ratsastushetkiä ! Muistakaa rapsutella hevosia!